onsdag 10. august 2011

Å gi slipp......Å gi slipp på noe er av og til svært vanskelig.
Det være seg en gjenstand, en jobb, en venn eller et barn.
Nå kan dette utsagnet tolkes, og brukes, i mange sammenhenger, men for meg gjelder det i disse dager å gi slipp på en (nesten) voksen sønn som flytter ut av heimen.

Tenk, den lille gutten som jeg har båret frem,
 fulgt i oppveksten,
 forsøkt å oppdra i beste evne i håp om at han skal bli en voksen, fornuftig kar -
 Han har blitt akkurat det!

Det første flyttelasset forsvant idag.
Nå skal jeg ikke påstå at det var et lass,
men med bilen full av sengetøy, håndklær og alskens remedier man trenger på en hybel, kjørte han blid og fornøyd avgårde.


....og her sitter jeg.

- Stolt av gutten min som vil ta en "snarvei" og dermed dropper 1 år med studiespesialisering her hjemme for å gå på Høyskole i stedet.

- Glad for å ha oppdratt ham til å bli en mann med egne meninger som tar selvstendige valg.

- Vemodig fordi jeg ønsker å ha ham hjemme lenger.

- Nervøs fordi jeg lurer på hvordan i all verden han kan ha blitt så voksen når jeg selv føler at jeg aldri blir det!

Det er på tide å gi slipp på gutten som jeg har hatt under mine vinger i 18 år.
Han blir jo ikke borte, han bare flytter.

Lykke til gutten min, jeg er utrolig stolt av deg.


8 kommentarer:

Petrine sa...

Hei igjen ! Du har sikkert gjort ein god jobb og snart kan du lene deg tilbake og vere svært så fornøyd. Det er nokre år sida mine to små jenter flytta heimanfrå, men det kjennest ut som det var i går. Dei har begge sine eigne heimar, men dei seier "heim til mamma og pappa"

Når eg tenker over det, er eg glad for at dei ikkje framleis bor heime, for då hadde eg blitt overkjørt i eitt og alt, for det er to bestemte damer som veit kva dei vil, og det er eg også veldig glad for !

Vemodig når dei reiser og fryktelig kjekt når dei kjem !

ha en fin dag:)

Mie fra Mies Mirakler sa...

åh det må være et spesielt øyeblikk når de flytter hjemmefra. mine to små er jo borte hjemmfra annenhver helg, og det er ille nok, tør ikke tenke på hvordan det blir når de er voksne og skal flytte helt ut! men det er nå heldigvis endel år igjen ;) *♥*

Shy B sa...

Det er sikkert rart når dei flytter. Men likevel så ser eg fram til når mine to eldste flytter ut. Men kanskje eg likevel kjem til å savne at huset stadig er fyllt med metall- og elekronisk musikk på full guff samtidig.... ;)

Hulda sa...

Ja, det må være underlig når sønnen flytter hjemmefra. Skjønner deg godt. :) Synes selv det var rart den dagen jeg ikke bodde hjemme lengre, men godt er det jo også å få sitt eget. :)

RoseSommer sa...

Jeg har ikke barn, og får ikke oppleve dette, men jeg kan fortelle hva moren min fortalte meg en gang for 32 år siden:
Jeg hadde flyttet hjemmefra en augustdag som 18-åring for å gå på skole, og den kvelden lå mine godt voksne foreldre i sengen, alene i huset etter at attpåklatten var borte.
Min ellers så tøffe far sa:
"Hvordan skal dette gå?"
Og vet du hva??
Det har gått bra!!! :-)
(Mine foreldre er borte for mange år siden, men takk for at jeg fikk hentet fram dette gamle minnet.)

solveig sa...

Eg kjenner kjensla!
Om to dagar reisen andremann, for tredje gong (år) rett nok. Men er bruker å seie at det er ein ting som er verre enn at dei flyttar heimanfrå; at dei ikkje gjer det ...

Pia sa...

Åh, det må være rart det der, når de blir så store og flytter... Enn så lenge har jeg liksom full kontroll på mine, og man tror liksom at sånn skal det være. Men poenget med barn er jo som du skriver - de skal vokse seg store og flotte og velfungerende.

From not to hot sa...

For et flott innlegg du har skrevet om sønnen din. Jeg har ingen barn selv, men kan forestille meg at det er veldig vanskelig. Når barna skal ut alene i den store verden er det vel ikke rart om man blir litt nervøs på deres vegne. Og ikke minst vemodig. En tid er forbi, men en ny starter - både for ham og deg.

Ja, du nevnte dette med sortering av bøker. Jeg tror det rett og slett er en vane hvordan man har det. Jeg MÅ ha bøkene sortert alfabetisk på forfatter, ellers hadde jeg blitt urolig :) Jeg ser at det kan bli veldig pent med fargesortering, men da hadde det blitt helt umulig for meg å lete etter en bestemt bok. Hehe, blir nesten litt svett bare av å tenke på det :)
Vet du, jeg har så mange favoritter at det nesten er vanskelig å velge. Jeg leser det meste bortsett fra krim, det egner seg best på tv etter min mening :) Men, jeg leser mye Anna Gavalda for tiden, og jeg har lest meg gjennom alle bøkene til John Irving. Også ligger det mange klassikere og venter på meg. Tror det skal bli en gooood bokhøst :)