fredag 20. mai 2011

Jeg er en ansvarstyv!

Ja, det er bare å innrømme det. Etter å ha lest en uttalelse fra en psykolog på nettprat fra "God morgen Norge" igår, falt det litt på plass hos meg.

Jeg har selv fått diagnosen utbrent, og sliter veldig med å komme meg tilbake til et "normalt" liv.
En av mine "kamper" er å få ungene og mannen her i huset til å ta mer ansvar slik at jeg får mindre å tenke på.
Nå ser jeg klart at de egentlig ikke har blitt stilt krav til på mange år fordi jeg har jobbet deltid og tatt "deres" jobber når jeg syntes
det var på tide å gjøre dem.
Jeg tok meg ikke tid til å vente...

Tja, det kan nok hende at huset vil bli seende ganske kaotisk ut etter hvert, men NÅ må jeg gi dem ansvaret og vise at jeg ikke rydder etter dem.


Hmmm, tror kanskje jeg venter til etter konfirmasjonen på lørdag ;-)

3 kommentarer:

Randi sa...

Dette hørtes ganske kjent ut. Slik er det her i huset også. Jeg jobber 50% nattstilling og er derfor mye hjemme. Alt er alltid tilrettelagt for mann og barn.

Jeg driver å forandrer litt på rutinene her i huset slik at det blir lettere for meg også og ikke bare for de andre. Jeg har lært meg å senke skuldrene og ikke bry meg så veldig om at huset ikke alltid er strøkent.
Jeg vil ikke bruke opp all min tid på husarbeid ol. i disse dyrebare barneåra til ungene.

God helg!

RoseSommer sa...

Hmmm, jeg er ikke sikker på om du vil lykkes, dessverre. Noen av oss ER bare sånn at vi tar ansvar der andre ikke ser at det er noe ansvar som skal tas. De SER bare ikke at noe er nødvendig å gjøre.
Jeg jobbet i 19 år i en bedrift med mest mannfolk, og jeg trodde at sivilingeniører og andre glupinger skjønte at tomme pizzabokser etter overtidsjobbing ikke forsvant av seg selv, men de ryddet dem bare bort i en krok på arbeidsbenken og fortsatte med det de holdt på med. De SÅ dem bare ikke mer. Heldiggrisene.

Og jeg vet ikke hvordan du har det, men jeg blir mer sliten av å ta ansvar for planleggingen; hva som skal serveres til gjester, hva som skal kjøpes til bursdager, osv. enn sånne praktiske ting som å rydde og vaske klær. Det er tankearbeidet som er mest slitsomt for meg.
Men nå vil jeg ønske deg en god, og avslappende helg!

Sagt Med Hjertet sa...

Veldig viktig tema, godt innlegg! ;-) Takk for at du deler!

Det er fredag, gudskjelovskvelden, og ost og kjeks her hos meg! ;-)
God helg til deg og dine, fra Eirin.