tirsdag 22. september 2009

Fantastico ItaliaFulle av inntrykk og gode opplevelser er vi tilbake i heimen etter noen gode dager i Italia.
En romantisk kjæresteferie for min mann og meg hvor vi dro uten mål og mening, kun med et ønske om å nyte tiden sammen....

Jeg kan trygt si at jeg er forelsket, men min mann må nok dele denne følelsen med Italias vakre sjarm og natur!
Det er nesten så det ikke kan beskrives med ord og bilder, det må oppleves.

Vi dro fra Torp til Bergamo, hvor vi hadde bestilt et rom på Bed & breakfast like utenfor byen. Bil hadde vi leid, og med GPS oppdatert for Italia var det en smal sak å finne frem. Bilen ble parkert der vi skulle sove, og med 20 min å spasere opp til Bergamo's gamle bydel var vi i gang med ferien.

Neste morgen våknet vi til et fantastisk sommervær, og etter Stein, saks eller papir prinsippet bestemte vi oss for å reise til Gardasjøen.
Sirmione var et navn som en på jobben hadde nevnt, så da kjørte vi dit!
Dette var søndag, med nydelig vær, så jeg skal love dere at vi ikke var de eneste som hadde tenkt seg dit! Vi forstod at noe fint var i vente da vi rett og slett kjørte i kø de siste kilometerne.
Det er vel bare en ting å si: Sirmione er SJARMERENDE !Etter å ha ruslet rund på øya hele dagen stakk vi innom et bitte lite hotell vi fant i en trang bakgate, og joda, de hadde rom til oss.
Skeptiske som vi i utgangspunktet er tok vi bare en natt, for prisen var lav!

Vel, vi ble der de 3 nettene vi hadde til rådighet vi, så det hotellet kan vi trygt anbefale! Pent dobbeltrom med eget bad og balkong til 60 euro pr natt.

Mandag morgen regnet det, og da "måtte" vi se en by syntes vi.
Valget falt på Verona ca 45 min kjøretid fra Sirmione, og der var det utrolig mye å se. Alt fra en gammel Arena, kirker og majestetiske byggverk til lekre designbutikker.
Lurer på hva de tjener de som handler klær og sko der, for det er DYRT!

Tirsdag tok vi bilen og kjørte litt rundt Gardasjøen for å se. Tok en kaffe på en strandpromenade, kjørte i de trangeste gater opp i en fjell landsby, og stakk til sist innom Brescia for å spise.....
Onsdag var det hjemreise, men litt tid til shopping hadde vi satt av. Vi valgte et kjøpesenter i håp om å finne "vanlige" butikker vi hadde råd til å handle i, så da ble det bl.a. nye støvletter på meg.
Jeg har nevnt tidligere at jeg har problemer med å finne små nok sko her, så det var herlig å kunne finne noen dritlekre støvler med ørlite platå "innebygd" i sålen.

Nei, de er ikke lette å gå på, men......

Det var noen fine dager, og vi kommere helt sikkert til å reise tilbake for å se og oppleve enda mer ved en senere anledning.
Håper dere kommer litt i stemning med disse gatebildene i dag.
Det kommer nok flere inntrykk etter hvert.

4 kommentarer:

sylysten sa...

Det høres ut som dere har hatt en fantastisk tur;o)
Så deilig.. Det var mange nydelige bilder du har tatt;o)
Klem
Linda;o)

Henriette sa...

Skjønar godt du er forelska! Dette såg fantastisk flott ut. Absolutt noko å ha i bakhovudet til me skal ut på tur neste gong. Nyydelige bilete som gjer meg reiselyst:)

Ha ein flott kveld.
Klem:0)

Trine ;) sa...

Det høres ut som om dere har hatt en fin tur, i herlige Italia! Flotte bilder har du tatt også! Har selv et spesielt forhold til Italia iom at jeg giftet meg der. Tusen takk for koselige kommentarer i matbloggen min!

Trine ;)

Lappesola sa...

Lekre støvletter!!!

Hilsen Sol